یکی از موارد تاثیر گذار در نتیجه جراحی بینی ، رعایت صحیح مراقبت های بعد از جراحی بینی می باشد ؛ از این رو ما در این مقاله مهم ترین نکات بعد از عمل بینی را بیان می کنیم.

 مراقبت های بعد از جراحی بینی

درباره جراحی بینی

یکی از محبوب ترین جراحی های زیبایی، رینوپلاستی است که عمل بینی نیز گفته می شود. رینوپلاستی می تواند هم جذاب و امیدوار کننده از نظر زیبایی باشد وهم می تواند نگران کننده باشد. رینوپلاستی از جمله چالش برانگیزترین جراحی های زیبایی است، موفقیت و نتیجه آن نیز تا حد زیادی به مهارت و تخصص جراح بستگی دارد.

بنابراین انتخاب جراح بسیار مهم است. هیچ جراح چیره دستی نمی تواند نتیجه کامل را تضمین کند. نواقص جزئی زیبایی تقریباً در هر بینی اجتناب ناپذیر است. بنابراین انتظارات واقع بینانه ضروری است. جراح بینی باید مجوز و برد تخصصی داشته باشد و سازمان نظام پزشکی می تواند منبع موثقی در تایید یا رد صلاحیت پزشکان باشد.

جراحی بینی به جز اهداف زیبایی، برای حل مشکلات تنفسی مانند انحراف بینی استفاده می شود. مشکلات مادرزادی، آسیب پس از سانحه، جراحت های ناشی از ورزش و سایر فعالیت ها با جراحی بینی بهبود می یابد.

اگر جراحی زیبایی بینی به خوبی انجام شود، می تواند بر زیبایی و هماهنگی صورت تأثیر بگذارد. جراحی زیبایی بینی می تواند تنفس مختل شده ناشی از نقص ساختاری بینی را اصلاح کند.

جراحی بینی به روش باز یا بسته انجام می شود. تکنیک باز دامنه دید، دسترسی بهتر و قدرت عمل بیشتر برای تغییر ساختار غضروف و پیوندهای غضروفی را فراهم می کند، اما باعث ایجاد زخم و تورم می شود. تکنیک بسته را نمی توان انجام داد اگر نیاز به برداشتن پوست اضافی و پیوند های خاص یا جابجا شدن غضروف باشد.

ترکیب رینوپلاستی با جراحی سینوس می تواند بر مسائل عملکردی نیز تأثیر بگذارد. جراحی زیبایی بینی منحصر به فرد است و اینکه کدام روش متناسب ترین و طبیعی ترین بینی را ارائه می دهد در هربیمار متفاوت است.

بیشتر افرادی که رینوپلاستی انجام می دهند معمولاً از تغییرات مورد نظر خود آگاه هستند.

 

 

مراقبت های بعد از عمل بینی

احساس درد

پس از رفع اثرات بیهوشی ، معمولا بیماران احساس درد خفیفی دارند که تا چند روز با آن ها همراه خواهد بود ، جراح بینی برای کاهش درد بیماران مسکن و دارو تجویز می کند ؛ بیماران باید داروهای تجویز شده را به طور مرتب  مصرف کنند.

تورم و کبودی

تورم و کبودی بعد از عمل بینی ، یکی از عوارض طبیعی جراحی بینی می باشد و میزان آن با توجه به شرایط بیماران متفاوت است ؛ موارد بسیار زیادی در کاهش میزان ورم و کبودی بعد از جراحی بینی تاثیر گذار هستند که از برخی از آن ها عبارت اند از :

استفاده از کمپرس یخ ، مصرف آب آناناس و آب کرفس و غیره.

خونریزی بینی

عدم رعایت مراقبت های بعد از جراحی بینی ، احتمال خونریزی در بیماران را افزایش می دهند که برخی از آن ها عبارت اند از :

  • مصرف داروهای منعقد کننده خون
  • فین کردن

نحوه خوابیدن

تا مدتی بیماران باید از خوابیدن بر روی پهلو و شکم خود خوداری کرده و به پشت بخوابند و هم چنین باید سر آن ها بالاتر از بدن قرار گیرد زیرا این مدل خوابیدن علاوه بر راحت کردن تنفس باعث کاهش تورم و کبودی بیماران نیز می شود.

استحمام

رفتن به حمام و شستن گردن به پایین خود بعد از جراحی زیبایی بینی منعی ندارد اما جهت شستشوی سر ابتدا باید از پزشک معالج اجازه گرفته شود.

لازم به ذکر است بیماران باید از ماندن در حمام به مدت طولانی اجتناب کنند.

چسب بینی

مدت زمان استفاده از چسب بینی توسط پزشک معالج با توجه به شرایط بیمار مشخص می گردد.

استعمال دخانیات

مصرف سیگار و قلیان ، تا مدتی برای افرادی که جراحی زیبایی بینی انجام داده اند ممنوع می باشد زیرا مصرف آن ها باعث اخلال در دوره بهبودی و در نتیجه طولانی شدن آن می شود.

مصرف الکل

مشخصاً مصرف نوشیدنی های حاوی الکل بعد از عمل بینی ، تاثیر به سزایی در افزایش تورم و کبودی بیماران دارد بنابراین بیماران باید جهت جلوگیری از افزایش ورم و طولانی شدن دوره بهبودی تا مدتی از مصرف آن خودداری کنند.

صحبت کردن

خندیدن و صحبت کردن زیاد در دوره نقاهت جراحی بینی ، باعث فشار آمدن به پره های بینی و متمایل شدن نوک بینی به سمت پایین می شود به همین علت توصیه می شود بیماران تا مدتی از خندیدن و صحبت کردن زیاد اجتناب کنند.

مراقبت از بخیه های بینی بعد از جراحی

بخیه های موجود درون دماغ را باید ۳ مرتبه در روز با استفاده از هیدروژن پر اکسید تمیز نمایید. پس از آن با استفاده از گوش پاک کن مقداری وازلین بر آن ناحیه اعمال کنید. با توجه به اینکه بخیه های داخل بینی از نوع جذبی می باشند ، چرب نگه داشتن آن محل باعث می شود که سریع تر جذب پوست شوند.

مراقبت های بعد از جراحی بینی

نکات مراقبتی بعد از جراحی بینی

پس از رینوپلاستی لازم است فرد در دوره ریکاوری یکسری از فعالیت های خود را محدود کند. از آنان خواسته می شود که تمرینات ورزشی پر فشار را به مدت ۲ هفته و حمل اجسام و وزنه های سنگین را به مدت ۳ هفته کنار بگذارند. علاوه بر این تا یک ماه و نیم بعد از عمل بینی فرد نباید در ورزش های پر برخورد مشارکت داشته باشند. با این حال که با گذشت یک الی ۲ هفته بخش زیادی از اثرات جانبی نمود یافته ، برطرف می شوند اما همچنان ضروری است نا یک سال از بینی مراقبت نمایید.

در راستای محدود کردن فعالیت های پس از جراحی بینی ، لازم است تا زمانی که دماغ به طور کامل با فرم جدید خود تطابق یابد ، از انجام یکسری کارها دوری کنید :
  • پوشیدن لباس های یقه بسته و تنگ به مدت ۲ هفته اجتناب کنید.
  • تا ۱۴ روز بعد از عمل از مصرف غذاهایی که به جویدن بسیار نیاز دارند ، پرهیز نمایید.
  • همچنان طی ۲ هفته عضلات صورت را بیش از حد تکان ندهید و از فین کردن و فشار دادن دماغ بپرهیزید.
  • چنانچه نتوانستید از عطسه کردن اجتناب کنید ، دهان خود را هنگام عطسه باز نگه دارید تا از این را خارج شود و بینی تحت فشار قرار نگیرد.
  • به مدت زیاد و به طور مستقیم در معرض نور آفتاب قرار نگیرید ؛ زیرا پوست دماغ به علت اعمال تغییرات بر روی آن پس از عمل کمی حساس می شود و اشعه های خورشید این توانایی را دارند که باعث ایجاد لکه و آفتاب سوختگی پوست شوند.
  • کشیدن سیگار و مصرف مشروبات الکلی از دیگر مواردی هستند که در دوره نقاهت باید کنار گذاشته شوند.

توصیه های مراقبتی پس از عمل بینی

بعد از پایان یافتن عمل و بدست آوردن نسبی هوشیاری خود باید به کمک فردی دیگر به خانه بازگردید و ترجیحاً در آن روز به طور کامل در کنار شما بماند. در ۴۸ ساعت اول بایستی بر روی قسمت های متورم کمپرس یخ قرار دهید. این عمل به کاهش هر چه سریع تر ورم کمک بسیاری می کند. هنگام خواب نیز باید پوزیشنی را انتخاب کنید که بینی تان را در معرض فشار و تکان خوردن قرار ندهد.