در حال حاضر جراحی بینی یکی از رایج ترین و پر طرفدار ترین فعالیت های زیبایی محسوب می شود که طرفداران بسیاری هم در خانم ها و هم در آقایان به خود اختصاص داده است. جراحی بینی استخوانی نیز یکی از پروسه هایی است که نتایج بسیار رضایت بخشی را حاصل می کند.

عوامل مختلفی چون انتخاب جراح بینی در کسب نتیجه مطلوب تاثیر گذار هستند. علاوه بر جراح بینی ، نوع و میزان ضخامت پوست یکی از موثر ترین فاکتور های جراحی بینی می باشد که بینی ها را به دو نوع بینی استخوانی و بینی گوشتی تقسیم بندی می کند. بینی های استخوانی دارای پوست نازکی هستند و استخوان این بینی ها از مقاومت بالایی برخوردار می باشند. افرادی که دارای بینی استخوانی هستند ، در صورت انتخاب جراح بینی با تجربه ، نتایج مطلوب و ایده آلی کسب خواهند کرد. این بینی ها برای انجام انواع جراحی بینی طبیعی ، جراحی بینی فانتزی و جراحی بینی نیمه فانتزی مناسب می باشند.

یکی از ویژگی های بارز بینی استخوانی داشتن قوز و برآمدگی در پل بینی می باشد. اما این بدین معنی نیست که تنها بینی های استخوانی قوزدار هستند. چه بسا در برخی موارد بینی دارای قوز است اما به دلیل ضخامت پوست بینی ، جزو بینی های گوشتی محسوب می شوند.

انتخاب جراح بینی خوب

همانطور که گفته شد یکی از موثر ترین عوامل در نتیجه جراحی بینی ، انتخاب جراح بینی ماهر و با تجربه است. از آنجایی که جراحی بینی از عمل های ضروری محسوب نمی شود، فرد از وقت کافی برای انتخاب جراح بینی خوب برخوردار می باشد. توصیه می شود در این انتخاب نهایت دقت را داشته و عجله نکنید. چرا که در برخی موارد به دلیل انتخاب جراح بینی کم تجربه، فرد دچار عوارضی چون نا متقارنی سوراخ های بینی ، مشکلات تنفسی و غیره شده و به طور کلی از نتیجه عمل خود راضی نیست؛ به همین دلیل مجبور به انجام جراحی بینی ترمیمی شده که هم هزینه بیشتری داشته و هم برای انجام آن حداقل باید یکسال از جراحی بینی اولیه بگذرد.

نتایج جراحـی بینی استخوانی

  1. جراحی بینی طبیعی : در بینی طبیعی فاصله نوک بینی تا لب بین ۹۰ تا ۹۵ درجه می باشد و هیچ قوسی ایجاد نخواهد شد.
  2. جراحی بینی فانتزی : بینی فانتزی قوس دار است و نوک بینی بسیار سربالا تر از بینی های طبیعی می باشد.
  3. جراحی بینی نیمه فانتزی : بینی نیمه فانتزی حالتی بین بینی طبیعی و فانتزی را دارد، به این صورت که قوس آن به شدت بینی فانتزی نیست.

 

 

مراقبت های بعد از جراحی بینی استخوانی

بعد از تمامی اعمال جراحی از جمله جراحی بینی ، عوارضی همچون مقداری ورم در ناحیه جراحی و نواحی اطراف آن بروز می نماید که کاملاً طبیعی بوده و میزان آن در هر فرد متفاوت با دیگری است. برای اینکه ورم و سایر عوارض بروز یافته از جمله کبودی و درد سریع تر فروکش نموده و بهترین نتایج از جراحی برای تان حاصل شود لازم است تا نکات ذیل را رعایت نموده و انجام دهید:

  • تا حد ممکن بعد از جراحی سرتان را حتی موقع خواب بالا نگه دارید؛ این کار را می توانید با گذاشتن دو بالشت در زیر سر هنگام خوابیدن و دراز کشیدن انجام دهید.
  • در ۴۸ ساعت یا ۳ روز ابتدایی ( بسته به نظر پزشک خود ) اقدام به گذاشتن کمپرس یخ بر روی بینی و نواحی میانی صورت کنید؛ این کار تاثیر زیادی در کاهش هرچه سریع تر ورم و کبودی بروز یافته دارد.
  • به هیچ عنوان به مدت ۲ روز اقدام به بلند کردن اجسام سنگین یا خم شدن نکنید. با این کار نه تنها ورم بینی شدت می یابد بلکه فشار خون نیز بالا می رود که این امر موجب افزیش احتمال خونریزی می شود.
  • از بینی خود در برابر هرگونه آسیب و ضربه محافظت کنید.
  • قرارگیری در معرض نور مستقیم خورشید به خصوص به طور طولانی با افزایش خطر احتمال ایجاد هایپرپیگمنتاسیون همراه است از همین رو به مدت ۴ هفته از قرارگیری در معرض نور آفتاب خودداری کنید.
  • تمام دقت خود را به کار ببندید تا پانسمان یا اسپلینت بینی خیس نشده و آسیب نبیند.
  • از بالا کشیدن بینی به مدت ۷ روز و از فین کردن به مدت ۱۴ روز خودداری کنید. فین کردن در برخی موارد منجر به خونریزی بینی می گردد.
  • ناحیه داخلی بینی را با استفاده از آب اکسیژنه یا همان هیدروژن پراکسید پاک نمایید.

تاثیر ضخامت پوست در جراحی بینی استخوانی

یکی از مشخصه های بارز دماغ های استخوانی ، پوست نازکی است که بر روی ساختار آن قرار گرفته است. کم بودن ضخامت پوست مزایا و معایبی را برای انجام جراحی بینی ایجاد می کند. یکی از جنبه های مثبت نازک بودن پوست این است که احتمال تشکیل و برجای ماندن اسکار را به حداقل می رساند و تورم به میزان خیلی کمی نمود می یابد. همچنین این ویژگی باعث می شود که تمام اصلاحات اعمال شده بر روی بینی به طور واضح دیده شوند. یک جنبه منفی ضخامت کم پوست بینی این است که کوچکترین ایرادات را نیز در معرض دید قرار می دهد. علاوه بر این گاهی اوقات آن قدر پوست نازک می باشد که حتی توانایی تحمل نخ بخیه را هم ندارد. در این شرایط جراح با بکارگیری تکنیک خاص ، ضخامت آن را کمی بالا می برد.

مزایای جراحی بینی استخوانی

  1. انجام کوچکترین اصلاحات ، تغییرات چشمگیری را ظاهر بینی ایجاد می کند.
  2. شدت بروز ورم در بینی استخوانی بعد از عمل کم می باشد.
  3. دامنه اعمال تغییرات در دماغ های استخوانی گسترده است. منظور این است که به جهت داشتن ساختمانی محکم ، این دست از متقاضیان می توانند هر یک از سه مدل طبیعی ، فانتزی یا نیمه فانتزی را برای خود انتخاب کنند.

چسب زدن بعد از جراحی بینی استخوانی

پس از عمل بینی استخوانی ، جراح توصیه می کند که تا ۲ هفته به چسب زدن بینی ادامه دهید. بعد از دو هفته که مجدداً به پزشک مراجعه نمودید ایشان با معاینه کردن بینی تان برای ادامه دادن یا ندادن پروسه زدن چسب ، تصمیم گیری می کند. اما به طور کلی مدت زمان چسب زدن بعد از جراحی بینی اسخوانی در قیاس با جراحی بینی گوشتی کوتاه تر می باشد.

جراحی بینی استخوانی

میزان رضایت متقاضیان از جراحی بینی استخوانی

با توجه به ویژگی های ساختاری دماغ های استخوانی که متشکل از بافت های استخوانی و غضروفی بوده ، اصلاحاتی که توسط جراح بینی اعمال می شود بعد از عمل به بهترین شکل نمایان می گردند. همچنین افراد می توانند تا حد بسیار زیادی به فرم بینی دلخواه خود دست یابند. از طرفی دیگر دوره ریکاوری پس از عمل بینی استخوانی کوتاه است و ماحصل رینوپلاستی در مدت کمتری نمایان می گردد. از این جهت کسانی که دماغ استخوانی دارند تقریبا در اکثر موارد از نتیجه بدست آمده احساس رضایت می کنند.

هزینه جراحـی بینی استخوانی

هزینه جراحی بینی استخوانی به فاکتور های مختلفی چون میزان ایرادات بینی ، دستمزد جراح و هزینه های جانبی بستگی دارد و در اولین جلسه مشاوره پس از بررسی و معاینه توسط جراح بینی مشخص خواهد شد.