سینوزیت مزمن

به طور کلی سینوزیت نوعی التهاب است که با ورم ، درد و فشار سینوس ها همراه است ؛ اما سینوزیت مزمن به حالتی گفته می شود که این التهاب مدت زمان بیشتری باقی بماند ( بیش از سه ماه ). همانطور که می دانید سینوزیت به دو نوع حاد و مزمن تقسیم بندی می شود که نوع حاد آن بر اثر عفونت در سینوس ها پدید آمده و سینوزیت مزمن غالبا توسط باکتری ایجاد نشده و با درمان های معمولی همچون آنتی بیوتیک بهبود نمی یابد.

سینوس ها در قسمت پشت استخوان های صورت قرار دارند. این حفره های خالی و مرطوب توسط بینی تخلیه می شوند ، اما با مسدود شدن بینی یا ورم بینی بر اثر آلرژی ، تخلیه سینوس ها با مشکل مواجه خواهد شد. به همین دلیل مایعات و مخاط بینی همچون چرک در سینوس ها انباشته می شوند. در نهایت منجر به ورم ، عفونت یا آسیب دیدگی سینوس ها شده که به آن سینوزیت می گویند.

چند نکته

  • برای درمان سینوزیت مزمن ابتدا باید علت آن مورد بررسی قرار گیرد و بسته به آن درمان آغاز شود.
  • افرادی که سابقه ابتلا به بیماری هایی همچون آلرژی یا آسم را دارند ، بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به سینوزیت مزمن هستند.

سینوزیت مزمن

علائم سینوزیت مزمن

غالبا سینوزیت حاد بر اثر سرماخوردگی یا عفونت های خفیف ایجاد شده و حداکثر طی ده روز بهبود می یابد. چنانچه سینوزیت حاد همراه با عفونت باشد باید آنتی بیوتیک مصرف شود.

معمولا سینوزیت مزمن بیش از ده روز به طول می انجامد ولی علائم آن همچون سینوزیت حاد است. این علائم عبارتند از :

  1. تب
  2. عطسه ی فروان
  3. درد در بینی یا گلو
  4. احساس گرفتی بینی
  5. مشکل در خواب به دلیل گرفتگی بینی
  6. خارج شدن ترشحات سبز یا زرد از بینی
  7. درد و فشار بالای چشم ها ، اطراف بینی و گونه ها

درمان های موجود

  • آنتی بیوتیک : علی رغم اینکه برخی از پزشکان تجویز آنتی بیوتیک برای سینوزیت مزمن را اشتباه می دانند ، اما مصرف دارو هایی همچون آموکسی سیلین به بهبود برخی از بیماران کمک می کند.
  • قطره های بینی کورتون دار : استفاده از این قبیل دارو ها که از طریق بینی مصرف می شوند ، منجر به کاهش التهاب ، کمک به بهبود و کاهش علائم خواهند شد. البته این دارو ها می توانند عوارضی در پی داشته باشند به همین دلیل توصیه می شود برای مصرف آن ها حتما با پزشک خود مشورت نمایید.
  • جراحی : ممکن است در برخی موارد به منظور تخلیه محتویات سینوس ها ، پزشک جراحی را تجویز نماید.
  • شستشوی بینی : توصیه می شود با استفاده از محلول آب نمک یا سرم شستشو ، بینی و سینوس ها شسته شوند تا عفونت ها از بین بروند.